samedi 31 mars 2012

Voila le printemps!

Nagu igal kevadel, pildistan ma nüüdki hullunult õisi.
Ja kui oleks kodus, Eestis, siis veedaks kindlasti iga vaba minuti aianduspoes istikuid kokku ostes. :)  Praegugi mõtlen kahjutundega kui mitu dekoratiivõunapuud ja sirelit sel aastal istutamata jääb neisse kohtadesse, kuhu mul oli plaanis midagi veel juurde panna või kust läbimõtlematult istutatud taimed välja on läinud.
Ainuüksi Pariisi parkidele võiks pühendada täiesti vabalt ühe citybreak`i vähemalt. Raamat, baguette, vein ja juust kaasa, ja järgmine peatus...

Kevadega koos on saabunud ka J keeleoskus. Lapsi mänguhoos jälgides ei pruugi arugi saada, et J immigrant on :). Ja klassikaaslased tunduvad olevat ka selle unustanud.  Igatahes kinnitas mulle meie ingellik klassiõpetaja, et mingeid eratunde elementaarkooli eel vaja pole ja koolikoormust tõsta oleks lausa vastunäidustatud.
Hämmastav ikka, kui loomulikult ja sõbralikult nad meiesuguseid integreerivad (võibolla ettenägelik riiklik poliitika - ühiskondade vananemise taustal on oodata riikidevahelist võitlust maksumaksjate pärast). Kas Eestis vene lapsed ka sama tunnevad?
Pisut muret teeb see, et J eesti keelele on hakanud rohkem sekka prantsuse keelt tulema. Ja mitte lihtsalt nimisõnu, vaid eesti-prantsuse segasõnu. Nt küsib, et mis me täna manzheerime (sööme) või ütleb, et mina olin ekskursioonile minnes õpetaja järel derrieris (rongkäigus õpetaja järel esimeses reas). Tere hommikust, mis keel see selline on.
Judotunni järel (kahjuks kimonod juba vahetatud):

Ja nagu Eestiski, pannakse kevadel siin koolinimekirjad paika. Elementaarkoolikoht on meil nüüd ametlikult olemas. Paljukardetud rendez-vous elementaarkooli direktor Monsieur Plaudiga kujunes väga positiivseks ja niipalju, kui kooli nägin, jättis see väga hea mulje. Iseäranis suur sisehoov rohkete puudega...  Nii et jah, selles mõttes on süda praegu küll rahul. Loetlesin direktorile üles ka J parimad sõbrad - sellega arvestatakse kooliklasse komplekteerides, kas pole tore. Muidu on neil kavas Passy ecole maternelle lapsi natuke ka segada, et rohkemad lapsed õpiksid rohkemaid inimtüüpe tundma - u selline põhjendus toodi.  Samasse klassi on tulemas veel vähemalt üks OECDs töötava lapsevanema laps.
Praegu tundub, et paremat klassiõpetajat olla ei saaks, kui meil täna on.  Näis mis uus sügis toob.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire