jeudi 4 octobre 2012

Kroonika

Märkasin, et POOL aastat ei kirjutanud ma siia ühtki rida. Aeg kihutas! Aga riputan tagantjärele mõned pildid, mis võibolla annavad natuke edasi ka Pariisi või Prantsusmaad.
Kevadel käis meil parasjagu palju külalisi. Sattusime näiteks Tour Montparnasse`i tippu, mida soovitaks neile, kes rahvamasse eelistavad kaugelt vaadata ja seega Eiffelist eemale hoiavad, aga peopesa-Pariisi siiski näha tahaks:
Bretagne oli täiesti hunnitu... Ja loomulikult sai meie üürimajakesse tassitud ohtralt austreid kiviviske kaugusel rannal paiknevalt austriturult. Eriti mõnus oli degusteerida neid otse tühjakssöödud karpidest sillutatud rannal.  Ja siider. Seda juuakse muidugi kohvitassilaadsetest siidritassidest, mitte kusagilt mujalt.
Üks eriti tore iga-aastane komme on J eelkoolil järgmine. Mais leiab aset laste rongkäik, mis sulgeb lausa kogu kvartali. Lapsed teevad klasside kaupa kostümeeritult umbes kilomeetrise ringi tänavatel, saatmas vanemate kaamerate sähvatused, trummipõrin, laulud, mööduvate täiskasvanute imetlevad hüüded jne. Iga klass meisterdas tööõpetuse tunnis mitme nädala vältel oma kostüümid ja maskid ise. Seal leidus nii indiaanlasi, mereröövleid, flamenkotantsijaid, pilvi, lilli jne. J klass kehastus muidugimõista printsessideks ja rüütliteks. No igatahes hästi tore traditsioon, lapsed tundsid end tõeliste staaridena. Kahjuks oli ilm natuke jahe ja kostüümid said oma täies ilus paista siseruumides.


Lillelapsed:


Kooliaasta lõpus, juuli alguses, toimus iga-aastane koolipere (eelkool ja algkool koos) lõpupidu Kermesse lastele, õpetajatele, vanematele. Lastele palju erinevaid mänge, näomaalinguid ja kõike muud, igal pool müüdi koduseid küpsetisi, avatud oli alkoholiga baar ja õhtu päädis sellega, et algkooli siseõu täitus pikkade laudade ja õhtusöögiga kõigile üheskoos ning spordisaalis toimus disko suurtele ja väikestele, mis oli täiesti popp:).  Väga äge üritus. Ja jällegi pole Eestis midagi sellist kohanud. Mõni pilt: 1) J koos oma siira austaja ja südamesõbra, Ethaniga, kelle kuuendat sünnipäeva äsja sügisel tähistati, 2) kotijooks polegi ainult Eesti talurahva lõbu; 3) isad õhtusööki korraldamas.


Väga mõnusa ambiance`iga kool!!
Ja muidugi sai osaletud kõigil Kaia Kanepi mängudel French Openil. Minu jaoks esimene taoline kogemus, kogu see turiin oli suur elamus ja kultuuriline rännak:). Soovitan soojalt. Jennil õnnestus pääseda ka suures plaanis Eurosporti:).



Prantsusmaa-Eesti sõprusmäng jalkas kahjuks nii palju positiivset ei pakkunud, aga vähemalt sai bussitäie eestlastega endast kõik olenev tehtud, et vähemalt ükski värav ära tuleks:




1 commentaire:

  1. Tundub väga keeruline see koolisüsteem olevat siin. Kolisime 3 nädalat tagasi Prantsusmaale ja hetkel on lapsed Eesti koolist koduõppel. Samas tahaks nad siin kooli panna, aga me ei oska hetkel üldse prantsuse keelt. Lisaks sellele ei leia ma ka infot kuidas üldse alustada, et lapsed kooli saaksid. Tundub, et saab keeruline olema see tee ;D

    RépondreSupprimer