jeudi 2 février 2012

Lume- ja jahuhäire

Andsime alla ja ostsime teleri (ei ole 3D:). Ehtsate kohalike kombel oleme nüüd mõned õhtud juba ka kella kaheksasi pooletunniseid France 2 uudiseid jälginud. Eile oli päeva tähtsaim uudistesaade lume poolt vallutatud. Nagu oleks tõeline looduskatastroof lahti - ca 15 minutit järjest toimusid reportaazhid ja otselülitused erinevatest regioonidest, kus surnumatjahäälega reporterid olukorra tõsidusest ülevaadet andsid - mõni cm lund ja kiilasjääga teed on põhjustanud paraja kaose kõikvõimsal Prantsusmaal - elektrikatkestused, ummikud, teedel suvekummidega piruette tegevad autod jne. Hoolimata Prantsusmaa sotsialistlikust ühiskonnast, mis peaks inimväärse elu tagama kõigile, oli leitud ka palju telkides ja tänavatel elavaid kodutuid, kes erinevaid külmapeletamise võtteid demonstreerisid.

Pariisis lund kahjuks pole, aga päris käre on küll. Päeval ca -2 ja reede ööks lubatakse lausa -10! Pariislaste jaoks on see ikka totaalselt külm. Arusaadav ka, sest täpselt kaks nädalat tagasi, ühel jaanuari keskpaiga pühapäeval, tegin meie kodusillal sellise pildi (taamal helendamas Sacré-Cœur) :


Meie käisime siiski ka siis juba pisut tõhusamalt riides (juhin tähelepanu kohustuslikule tõukekale):


Muidugi pole ka hooned ja eriti näiteks aknad enamasti piisavalt soojustatud. Meie aknaraamid puhuvad ikka korralikult külma sisse (mis üldiselt on ju hea õhu jaoks OK) ja kuna ma seda kütte raiskamist enam pealt vaadata ei tahtnud, siis ei jäänud muud üle, kui aknaraamid laia teibiga selle ajutise hullema külma ajaks kinni teipida. Niipalju siis peenest diplomaatilisest eluolust. Küttearved on mul siin olnud umbes samasugused nagu Eestis. Ainult et korter on ju poole väiksem ja ilmad poole soojemad... Ehk siis - nagu ikka, on siin elu vähemalt poole kallim (ja soojakadu ilmselt ka poole suurem). Ootan põnevusega, millal torud külmuma hakkavad.

Tagasi tulles eilsete uudiste juurde. Külm sai oluliselt rohkem eetriaega kui isegi presidendivalimised. Neid kajastatakse kirglikult ja põhjalikult kõikjal - uudistes, teledebattides jne. Eile näiteks saime põhjaliku ülevaate sellest, kuidas François Hollande, sotside kandidaat ja Sarkozy peamine rivaal, ühe avaliku esinemise ajal noore naisterahva poolt jahuga üle kallati. J sai sügava elamuse.

Meil kritiseeritakse AKd välisuudiste vähese kajastamise pärast. France 2 võrdlusmomendi põhjal võiks öelda, et siin tehakse seda veelgi vähem. Afganistan, Saksamaa, USA, seda küll, aga muud väga vist uudistes ei näe.

Tänased uudised jäid meil vahele, sest olime judo-kimono otsinguil, mis lõppesid tõeliselt massiivse presendilaadsest puuvillast kimonoga:). Kui J selle selga on saanud,siis näeb see välja nii, nagu hoiaks kimono teda, mitte tema kimonot püsti. Jah, ka meie ellu tuli judo, kuis teisiti.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire