lundi 10 octobre 2011

Estonie Tonique

Sisenen hommikul croissanti näppides (nad tõesti oskavad küpsetada ja mitte ainult croissante) Trocadero metroosse (sest oma kontorit meil veel pole), takseerin reklaame nagu tavaliselt. Voila! - NO83 jäneste postrid järjest ja järjest võrdväärselt kõrvuti ooperikuulutusega.
Hurmav. Eestis jäigi minemata. Nähtamatu käsi oleks nagu ette teadnud, et ootamas on midagi enamat - NO83 Pariisis, teatris Odeon! (http://www.theatre-odeon.fr/), prantsusekeelsete subtiitritega. Kas pole armas: http://www.theatre-odeon.fr/fr/la_saison/les_spectacles_2011_12/accueil-f-376.htm
Pariisi jõuab ka Theatrum: http://theatre-latalante.com/site/Theatrum.html Vähem vahtu, aga vähemalt sama liigutav. (Linn on nähtud ja soovitan kõigile.)
Kogu programm:
http://www.estonie-tonique.com/
Metroo juurde tagasi tulles. See on siin teadagi üliefektiive. Kiire, laiahaardeline, puhas ja turvaline. Tipptunnil võib rahvast olla palju, aga kõik on kuidagi rahulik. Ainult lapsi ei näe tipptunnil pea üldse. Võibolla seepärast, et koolid on reeglina kodu lähedal.
Kui alguses andsin heldinult pea igale metroomuusikule münte, siis nüüd olen üsna kale ja kogenud. Nii võib lihtsalt kiirelt vaesuda, sest neid on siin palju. Väidetavalt peab muusik linnavalitsuselt enne loa hankima. Tõepoolest, täielikku kräppi väga ei kuule. Küll aga prantsuse shansoone ja ooperiaariaid.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire